Pohja:
2½ dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1½ tl soodaa
1 dl bulgarianjogurttia tai piimää
2 munaa
Kuorrutus:
2 rkl maitoa (tai kahvia)
100 g margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
n. ½ pkt tomusokeria
Ohje:
1. Kiehauta, vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola kattilassa. Jäähdytä seos.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariini-seos siihen.
3. Lisää seokseen myös munat ja jogurtti, sekoita.
4. Laita pellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
5.Jäähdytä ja tee kuorrutus sekoittamalla margariini, maito ja kaakaojauhe kattilassa, anna kiehahtaa ja lisää joukkoon tomusokeri. Levitä jäähtyneen piirakan päälle. Mikäli pidät kahvin mausta, niin voit lisätä 2 rkl reseptiin vahvaa kahvia.
6. Koristele halutessasi nonparelleilla, kookoshiutaleilla tai hasselpähkinärouheella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.