8 annosta

Pohja:

400 g digestive keksejä

150 g voita tai margariinia

Täyte:

 4 kpl liivatelehteä

2 rkl vettä

200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)

1,5 dl sokeria

3 tl vaniljasokeria

2,5 dl kuohu- tai vispikermaa

Kuorrute:

2 prk mangososetta (esim. piltti, bona)

2 kpl liivatelehteä

2 rkl vettä

Ohje:

1. Murskaa keksit, esim. pussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurska siihen. Asettele voi-keksiseos vuokaan (mieluiten irtopohjavuoka, halkaisija 24 cm). Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi jähmettymään.

2. Sekoita sokerit tuorejuuston kanssa tasaiseksi massaksi. Reseptissä on runsas määrä sokeria, 1 dl riittää hyvin. Vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi. Liuota liivate pienessä vesitilkassa kattilassa, älä anna liivatteen kiehua. Lisää liotettu liivate ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon kermavaahto varovasti käännellen.

3. Levitä täyte ripeästi keksipohjan päälle, ettei se ehdi hyytyä- Tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.

4. Liuota liivate kuumaan veteen. Lisää joukkoon mangosose ja sekoita tasaiseksi. Kaada kuorrutus hyytyneen kakun päälle ja levitä tasaisesti. Anna hyytyä kylmässä reilu puoli tuntia. Voit lisätä halutessasi mangosiivuja kakun koristeeksi ja lisämauksi.